Alltid dessa vidöppna dörrar


Aftonbladet presenterar med buller och bång en ny krönikör.
Hennes första krönika handlar om frihet, ansvar och negerbollar. Låter det bekant? Det beror i så fall på att det är det och att det skrivits massor av gånger förut. Må så vara att krönikören är ny, namnet och ansiktet, men pennan är den samma som alltid. Inget nytt där. Ständigt detta insparkande av vidöppna dörrar till rum där det redan blåser lite lagom och där man vet att det inte finns några överraskningar gömda. Allt för att locka läsare, inget för att att utmana till nytänkande och debatt. Redan i sitt första inlägg stänger Gina Dirawi för övrigt effektivt för debatt genom formuleringen

  ”Hur en individ som aldrig upplevt att vara en minoritet skall sätta upp en mall för vad som är kränkande eller inte för en minoritetsgrupp, är för mig väldigt svårt att förstå.”

Case closed, liksom. Ingen annan än [de kränkta] negrerna har rätt att uttala sig i frågan om negerbollarnas vara eller inte vara. Basta.

Så befriande det vore att få se en ny krönikör som kan och som tillåts ta ut svängarna, som bökar och stökar för att öppna dörrar ingen egentligen vill se öppnas. Dörrar bakom vilka det döljer sig obehagliga sanningar och uppfriskande nytänkande.

Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s