Sorglig kvinnosyn på SÖS i Stockholm


Det är så sorgligt.
Det är så sorgligt och jag vet inte ens var jag skall börja. Var och en som har någon som helst insyn i en destruktiv relation där en kvinna blir systematiskt misshandlad, utsatt för övergrepp och hot om övergrepp vet att det sista denna kvinna behöver är att bli ytterligare skuldbelagd av de som är satta att hjälpa henne. Vet att denna kvinnas självkänsla redan är på minus och att hon redan ligger ner, tyngd av sina egna skam- 0ch skuldkänslor. Hur kan det då vara möjligt att nästan en tredjedel av skutpersonalen på SÖS i Stockholm anser att det är kvinnans eget fel om hon blir slagen, att det är hennes personlighet det är fel på? Det skrämmer mig.

Det är aldrig, aldrig någonsin den misshandlades fel. Skulden ligger alltid, undantagslöst, hos den som höjer handen. Det är så beklämmande och tragiskt att något annat överhuvudtaget kan finnas i tanken hos någon, i all synnerhet hos de som är satta att hjälpa oss, att vårda oss. Ingen, säger ingen, av de kvinnor som blivit misshandlade i sina relationer förtjänar det och det är aldrig deras fel att de blivit det. Hur kan det vara möjligt att nästan en tredjedel av akutpersonalen på SÖS i Stockholm inte begriper det? Hur ser deras kvinnosyn ut och hur ser deras människosyn ut?

Intressant?

Aftonbladet, DN, SvD

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Annonser

2 reaktioner på ”Sorglig kvinnosyn på SÖS i Stockholm

 1. Som vanligt en till Slagen Dam historia där man vränger ord!

  ”Påståendet var formulerat som att det kan vara ‘kvinnans passiva och beroende personlighet som gör att hon utsätts för våld från sin partner’. 28 procent av personalen tycker att det kan vara en del av orsaken”

  http://aktivarum.wordpress.com/2011/12/13/vi-ser-feministiska-galen-dam-teorier-i-massmedia-igen/

  Så länge feminister belönar rena lögner med massor av okritisk uppmärksamhet så kommer media att fortsätta servera dem. Media vill tjäna pengar! Varför skulle de inte ljuga ihop sånt här när så många feminister jagar upp sig och köper budskapen?

  1. Jag har just publicerat den fortsättningen av historien.
   Står dock bergfast vid min huvudtes att skulden ligger aldrig hos den som blir misshandlad. Aldrig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s