Pengar är inte viktigt


Alla vare sig kan eller vill äga sin egen bostad. Däremot vill alla ha någonstans att bo. Samtidigt som hemlösheten ökar byggs det allt färre hyresrätter och billiga bostäder. Det blir svårare och svårare för ungdomar som inte har välbeställda föräldrar som kan hjälpa dom med lån till insatslägenhet att hitta en egen bostad, dels på grund av brist på lämpliga bostäder men också, naturligtvis, på den ökande ungdomsarbetslösheten. Inget jobb, ingen bostad.

För dom som har privilegiet att äga sin egen bostad är problemet nu ett annat. Fastighetspriserna stagnerar och det blir allt svårare för den som så önskar, att sälja sin bostad. Den så kallade fastighetsbubblan riskerar att spricka med ett pang. Eller åtminstone är luften på väg att pysa ur den sakta, som en pyspunka på höger bak ungefär och ”marknaden” får hicka

Så vad göra för att rädda situationen?
Jo, Fastighetsbyrån skickar ut en rapport som hävdar att det är ”lönsamt att äga sin bostad” de som bor i egen bostad tjänar pengar varje månad. Flera tiotals tusen i vissa fall. Visst låter det bra. Haken är för att påståendet skall vara sant måste bostaden först säljas och dessutom till det stipulerade priset. Påståendet är lika dumt som att säga att man förlorat på börsen bara för att aktierna gått ner.

Problemen är i sanning olika beroende på hur man har det. Eller snarare beroende på om man har det. Att pengar inte är viktiga är det bara den som aldrig varit utan som kan tro på.

Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s