Onsdagstanke bara


Annie Lööf föreslås som, och kommer sannolikt att bli, Maud Olofssons efterträdare som ledare för centerpartiet. Hon är 28 år gammal och har nyss avslutat sina juridikstudier vid Lund Universitet. Hon har utmärkta meriter som ledare och en omvittnat hög social kompetens och väntas kunna bli den ledare som centerpartiet behöver för att kunna locka mer väljare och är vald, inte för sitt politiska engagemangs skull så mycket som just för sina ledaregenskaper och sin popularitet.

Än en gång frågar jag mig varför vårt samhälles två viktigaste yrkesgrupper, politiker och lärare, så ofta kommer direkt från skolan in i sina arbeten. Naturligtvis gör vi ju alla det. Skillnaden är att politiker skall forma vårt samhälle och därför borde ha ett hum om hur ”verklighetens folk” har det. Hur det är att få livspusslet att gå ihop i verkligheten. Det borde vara ett krav på att politiker inte får börja arbeta som politiker innan de försörjt sig minst 10 år på ett vanligt arbete och fått lite skit under naglarna.

Lärarna är dom som skall hjälpa föräldrarna att förbereda barnen för livet ute i samhället, lära dom hur saker och ting fungerar. Jag undrar hur någon, läs lärarna, skall kunna göra det på ett tillfredsställande sätt utan att ha en aning om hur man lever utanför skolvärlden.

Intressant?

SvD, Expressen, DN, Aftonbladet, Aftonbladet, GP

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Annonser

En reaktion på ”Onsdagstanke bara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s