Ytterligare en spik i kistan


Våldet – Obegripligt och vi söker förklaringar och tröst.
Ju närmare det kommer, desto mer söker vi, både förklaring och varandras tröst. Bara trettio mil bort nu och nästan hundra döda. Närmare än Stockholm i december förra året. Större, värre, vidrigare men med samma ursprung – Fundamentalism, extremism, marginalisering.

Oslo 2011, Stockholm 2010, London 2005, Milano 2002, New York 2001, skolskjutningar och andra vansinnesdåd. Och för varje gång drar vi åt snaran ytterligare runt vår frihet. För säkerhets skull. Mer övervakning, mer bevakning och minskad integritet. Oavsett ursprung skapar våldet, terrorn, en osäkerhet som vi tror oss minska med ökad registrering av våra aktiviteter. Ändå, trots alla kameror och övervakningslagar ökar vår rädsla, våldet kryper närmare samtidigt som vår frihet minskar och de som står bakom lyckas med sina avsikter – Att styra genom rädsla, öka vår misstänksamhet mot varandra och att få oss att rucka på de demokratiska principerna.

Varje dåd är en katastrof och ett trauma för de drabbade, naturligtvis, men också ytterligare en spik i kistan för vår frihet.

Intressant?

VG, VG, GP, GP, Aftonbladet, Aftonbladet, Aftonbladet, Expressen, Expressen, DN, DN, SvD, SvD

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Annonser

6 reaktioner på ”Ytterligare en spik i kistan

  1. Tänker du till lite så borde du inse att med den mycket osunda invandring och dom problem som den medfört givetvis kommer skapa galningar som denna. Dom som skapat detta MONSTER är dom som röstat för att ta hit männsiskor från främst MENA länderna , men det vill sådana som du inte erkänna eller förstå. Tragiskt. Sen ska vi komma ihåg att det var ett mirakel att inte en massa Svenskar dog i Stockholm, så vem var det som började ???. Sedan ska SD givetvis vara konsekventa, men dom inser nog vad som skapade denna människa, nämligen när staten skiter i sina egna och försöker skapa ett samhälle som vi inte vill ha.

    1. ”Sådana som jag”? Vilka är det?

      Mitt inlägg handlar för övrigt inte om anledningar utan om konsekvenser. Läs en gång till så kanske, kanske, du förstår vad jag skriver.

  2. Jag önskar ett liv i frihet till alla. Frihet är inte en resurs som vi behöver samsas om. De krafter som vill begränsa oss behöver vi ifrågasätta. Bra skrivet Ulrika

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s