SAAB vid vägs ände


Så har SAAB kommit till vägs ände får man anta.

Ett företag som inte kan betala vare sig leverantörer eller anställda är det inte mycket bevänt med och om sju dagar begär IF Metall företaget i konkurs om inget hänt. Muller har sedan övertaget lovat en ljusnande framtid, ingjutit hopp,  men inget har blivit bättre och i stället har mörkret nu sänkt sig över SAAB. Kanske har han, Muller, trott på det han sagt, kanske har han helt kallt ljugit hela vägen, lurat alla, och systematiskt mjölkat ut allt han kunnat ur den döende kon. Hela sanningen kommer vi nog aldrig att få veta och oavsett vilket har  Muller säkert sett till att förse sig ur den sinande kassan och kommer inte att lida någon nöd när EIB och Svenska staten står kvar med Svarte Petter.

Jag kan inte låta bli att fundera på hur kineserna, som köpt och betalat ett stort antal bilar, kommer att reagera när de får reda på att sannolikheten för att de skall få sina bilar är svindlande nära noll. Kanske skickar Pang & Co Kinesiska maffian efter Muller och då lär han få det hett om öronen eller så kanske de helt enkelt slantar upp och köper den konkursade biltillverkaren för en spottstyver om nån månad och flyttar hela rasket till Kina.

Oavsett vad som händer är det just nu en shitty situation för de tusentals arbetare som får fira midsommar utan lön. Hoppas de haft möjlighet och varit kloka nog att lägga undan en liten buffert så att de klarar sig till lönegarantin betalas ut och inte behöver gå från hus och hem. Vad som sedan händer om Trollhättans största arbetsplats försvinner och de skall ut på arbetsmarknaden återstår att se.

Intressant?

GP, DN, Svd, E24, Expressen

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Annonser

En reaktion på ”SAAB vid vägs ände

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s