Om badvaktsbantning och eget ansvar


Badvaktsbantning, smaka på ordet. Visst låter det som något som snabbt, fort och lätt kan få dig fit inför Beach 2011. Men nej, det är nåt mycket mer allvarligt än så. Åtminstone om man får tro Hillevi Wahl. Det handlar om att kommunerna drar in badvakterna på de kommunala baden och det går ju inte eftersom föräldrarna då, ve och fasa, tvingas ta ansvar för sina glyttar.

Vi kan inte lita på att föräldrarna övervakar sina barn. Det gör de nämligen inte. Det är bara att gå till vilken badplats som helst, så ser man att de flesta föräldrar tittar mer på sin Iphone än på sina barn /…/ De flesta föräldrar sitter på land och snackar med andra föräldrar. Allt medan barnen ropar efter deras uppmärksamhet ”

I stället för att ryta till åt de slappa föräldrarna, de på vars ansvar barnen egentligen vilar, så ropar Hillevi Wahl med gäll röst efter badvakterna som försvunnit och pekar med hela handen på kommunen.

Att på fullt allvar anse att det är för stora krav att ställa på föräldrar att de skall ta ansvar för sina barn, det kan väl ändå bara vara okej i Sverige, detta underbara land där vi från födsel och av ohejdad vana bortskämt kräver att förses med hängslen, livrem och säkerhetsbälte, packas in i bomull för att slutligen få en cykelhjälm på huvudet som krona på verket, för att sedan säkert lotsas från start till mål utan att ha behövt tänka en enda tanke själv.

Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Annonser

3 reaktioner på ”Om badvaktsbantning och eget ansvar

 1. Även vuxna människor kan hamna i farliga situationer när de simmar. Och varför illustrera
  ditt inlägg med bild på Pamela Anderson från ”Bay Watch”, hållande i räddningsredskap, om du tycker det är onödigt med badvakter? Om det var något som var bra med den serien var det att utbildade vakter tog hand om folk i nöd. Stilla Havet är farligt och det är Östersjön också. ”Bay Watch” var en alldeles utomordentlig serie.
  Alla offentliga bad som tar entré ska naturligtvis ha badvakter.

  1. Var har jag sagt att det är onödigt med badvakter?
   Min tes är att jag tycker föräldrar skall ta ansvar för sina barn. I all synnerhet på fritiden. Det kan inte vara samhällets ansvar att se till dina barn bara för att du skall kunna göra annat.

 2. Jag trodde det var brist på badvakter som diskuterades och inget annat. Naturligtvis anser jag att föräldrar ska ansvara för sina barn. Det blev lite oklart här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s