För varje steg ett spår


Världen krymper, naturligtvis inte bokstavligt, men infrastrukturer av olika slag som spinner sin väv allt tätare ger oss tillgång till omvärlden och det som händer mer eller mindre i realtid och ingen plats på jorden är längre bort än några timmars flygresa. Åtminstone om du råkar bo i den privilegierade delen av världen.

Vi serveras livebilder från krig, katastrofer, naturfenomen och mänsklig ödeläggelse. Vi ser närgånget hur människor i andra delar av världen kämpar för sin överlevnad och vi reser på semester till länder som ligger så långt bort man i stort sett kan komma utan att vara på väg hem igen. Detta borde leda till en ökad insikt och ökad förståelse kan man tycka. Ändå känns det som om det i själva verket är tvärtom.

Oroligt undrar vi hur det skall gå med världen när jordens befolkning skenar, när alla Kineser skaffar bil och när alla muslimer ynglar av sig med tiosiffriga barnaskaror och tar över vårt land men vi struntar i om frågeställningarna är relevanta, orkar inte ta reda på svaren och bryr oss inte om att lyssna när någon försöker förklara för oss.

Vi reser i stället murarna runt vårt eget liv högre och vår vilja att göra gott sträcker sig sällan utanför den egna bekvämlighetszonen. Rädslan för det som är främmande och för de förändringar vi trots allt nånstans vet måste komma ökar och vi blir alltmer upptagna av att se om vårt eget, trots att det i många fall innebär att såga av den gren vi sitter på.

Våga se utanför din egen existens. Det är inte farligt, även om det till en början kan vara ganska otäckt. Våga gå utanför din egen bekvämlighet. Det är inte farligt, även om det kan vara lite jobbigt innan du vänjer dig. Se lösningar i stället för problem och inse att du är en del av båda delar.

Du väljer dina steg och vilka spår du sätter, om dom är outplånliga eller om dom försvinner likt spår i sand.

Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s