Ring P1 – Kanske lär du dig nåt


Ring P1 är ett kul program.
Dit ringer människor och pratar om stort och smått. Ibland får jag mig härliga skratt på bekostnad av de medverkande och deras inskränkthet och ibland är det mina egna fördomar och åsikter som får ta stryk. Oavsett vilket ger programmet en ganska skön inblick i vad människor går och funderar på, vad som sysselsätter deras tankar.

Idag var det mycket prat om Libyen, kärnkraften och Japan fick helt vila, och västländernas inblandning i andra länders inre angelägenheter och när jag lyssnade insåg jag plötsligt att det var väldigt många invandrade svenskar som ringde och att det vid närmare eftertanke överhuvudtaget är, i förhållande till antalet invandrare i Sverige, tämligen ofta som invandrare ringer till Ring P1.

Varför är det så?
Beror det på att invandrare inte jobbar, utan bara lever på bidrag och har massor med tid att ringa, en teori som SD säkert skulle anamma som en sanning, eller beror det på att andra kulturer har en annan vana vid att göra sina röster hörda och inte är lika smittade av jantelagen som vi svenskar, som fått den med bröstmjölken, eller beror det på att invandrare har ett engagemang i sin omgivning som vi svenskar i vår vadderade del av världen saknar eller har det helt andra orsaker?

Faktum kvarstår – Många invandrare ringer till Ring P1 och när de ringer tar de inte sällan upp ämnen som är betydligt mer globala än de småttiga fy-för-alla-som-slänger-cigarettfimpar-på-gatan-och-inte-plockar-upp-bajset-efter-hunden-ämnen som ofta vädras av infödingarna. Varför är det så?

Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s