Korkade politiker


Att många politiker i allmänhet och många SD-politiker i synnerhet inte tillhör de skarpaste knivarna i lådan har vi sett många exempel på. Det senaste i raden står Sverigedemokraternas kommunfullmäktigeledamot i Grums, Victoria Wärmler Ohlson, för. I samband med en diskussion om halveringstiden för radioaktivt avfall skriver hon:

100 år ’r en baggis. Islam är 4 ever. Då föredrar jag en stor fet vätebomb

Vid tiden för Facebookutbytet visste heller inte Victoria Wärmler Ohlsson vad vätebomb var och hon förklarar:

Jag kommenterade inte att jag föredrog en vätebomb mot islam, utan jag föredrog den i stället för islam. Det är stor skillnad. /…/ Vidare levde jag då med mina begränsade kunskaper om kemi och kärnvapen och i en uppfattning om att en vätebomb hade med väta, dvs vatten att göra, varför den på alla sätt var att föredra framför kärnvapen…

Vad vi har här är alltså en kvinna som är 47 år gammal, som säkerligen gått minst nio år i skolan, som är journalist och politiker men som inte kan skilja på väte och vatten. Är det sådana människor som skriver våra nyheter och som sitter och beslutar om Sverige och dess medborgare är det inte konstigt att det ser ut som det gör och att våra skattepengar rinner iväg till ingen nytta i projekt som detta.
Skrämmande var ordet, sade Bull.

Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Annonser

10 reaktioner på ”Korkade politiker

 1. Nu låter det ju iofs som om hon raljerar med sin egen okunskap, och att det dessutom handlar om dåtid. Men själva idén med att jämföra islam med en vätebomb förstår jag inte. Det är inga problem att leverera saklig och träffsäker kritik mot islam, utan att ta omvägar kring konstiga liknelser.

  Att många politiker inte har de skarpaste knivarna i lådan håller jag med om, men 7klöverns förtjänar knappast att höjas över SD’s. Å andra sidan speglar politikerna folket, i en demokrati…

   1. Jadu PK-partist, inget nytt där. Hon uppförde sig väl inte precis som en raketforskare i den debatten, men jag har svårt att se hur hennes uttalande skulle påverka lokalpolitiken i Grums, varken negativt eller positivt.

  1. Min tes här är att det är skrämmande att vi har politiker som är så obildade och puerila i sitt uttryck. Vilken bokstav som står inom parentes efter deras namn är i sammanhanget egentligen oväsentligt, men som du säger; vi får de politiker vi förtjänar.

   Den moderat som egentligen är upprinnelsen till hela detta debaclet visar heller inte prov på någon större skärpa

   http://www.sn24.se/nyheter/moderat-vill-losa-malmobrak-med-atombomber

   1. Det här kanske var värt en liten notis i lokalpressen, men blåstes upp till en riksnyhet, vilket det knappast var värt. Victoria Wärmler Ohlson var en av 205 som röstade på SD i Grums. I vissa kommuner räcker 50 röster för ett mandat i kommmunfullmäktige. I små kommuner blir det därför i högre grad vanligt folk som tillträder mandaten, vilket iofs är bra för demokratin, men som också innebär att vi får acceptera att de ibland uttrycker sig just som vanligt folk och inte som diplomatiskt skolade högdjur.

    En jämförelse: För någon vecka sedan uppmärksammades att ett socialdemokratiskt kommunalråd förpestat stämningen genom att bl.a. förolämpa och hota kommunala tjänstemän. Korruptionen var uppenbarligen var så långt gången att kommunalrådet trots sitt beteende fick uppbackning från likasinnade så hon groteskt nog kan sitta kvar. Riktigt allvarligt, och där handlar det om ett högt avlönat kommunalråd och reell makthavare – inte som i Grums om en oavlönad fritidspolitiker. Och vad blev det för rapportering i media? Blott en lokalnyhet…

    http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=109&artikel=4324182

    Ps. Jag avsåg ej att använda olika id’n.
    Patrik Ängelholm = Mittenradikalen

    1. Tyvärr blir det ofta bara ”lokalnyheter” när politiker beter sig illa eller korkat. Det blir betydligt större rubriker när nån har pökat i Big Brother.
     Är det sådant vi vill läsa eller är det sådant vi göds med för att vi inte skall uppmärksamma politikernas snedsteg?

 2. Sverigedemokraterna har (haft?) rekryteringsproblem, det är väl uppenbart för allt och alla?

  Jag skulle önska att vi alla lägger mindre energi på att raljera över hur dumma och obildade företrädarna för SD är, det kan vi kanske satsa på igen under nästa valrörelse.

  Nu handlar det om helt andra saker, och de är mycket viktigare (tycker jag):
  Vi måste bestämma oss för om vi ska förbli aktivt ointresserade av den folkliga opinion som burit fram det sverigedemokratiska partiet till landets riksdag, eller om vi ska försöka förstå vad rösterna på SD representerar.

  Det första alternativet är säkert det som kräver minst arbete – till att börja med.

  Men se några år framåt i tiden.
  Jämför med hur de s.k. Sannfinländarna just nu ligger väldigt bra till i opinionsundersökningarna inför det kommande valet i Finland. Ska de bli tredje största parti, eller näst störst, eller…?

  Analysen av vad som fått knappt 6 procent av väljarna att rösta på SD, eller 8,5% att stödja dem i den senast publicerade opinionsundersökningen, den analysen är knappt påbörjats.

  Det borde kanske vara dags för det nu?

  1. Håller med dig och bläddrar du lite bakåt i min blogg ser du att jag även fört fram dessa synpunkter på olika sätt.

   Problemet är att få människor intresserade och engagerade i annat än TV-tablåerna.
   Hur tycker du att vi skall gå tillväga?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s