Fotbollsmatch och bankrån


I ett uppmärksammat mål har kammarrätten gett polisen rätt i att ta betalt av en fotbollsklubb, ÖIS, för polisbevakning i samband med en fotbollsmatch mot Hammarby. Domen grundas på att ÖIS är ett ett aktiebolag och ingen ideell förening. Man kan anta att domen får en prejudicerande verkan och att fler klubbar som gått från ideell verksamhet till bolagsform kommer att få betala för extra polisinsatser i samband med matcher. Örgryte, som nu gått i konkurs (dock inte pga av poliskostnaderna), överklagade till förvaltningsdomstolen. Nu vill Lars-Åke Lagrell, Svenska Fotbollförbundets ordförande, föra överklagan vidare i Fotbollförbundets namn.

-Vem ska betala insatsen vid bankrån? Domen är verkligen märklig och vi kommer ta upp frågan på nästa styrelsemöte. Min personliga uppfattning är att vi ska bekosta ett överklagande, säger han.

Själv tycker jag nog att jämförelsen mellan fotbollsmatcher och bankrån är bra mycket märkligare. I och för sig har kanske bankerna, med sina rekordvinster, råd att betala polisinsatser vid eventuella rån och med tanke på de subventioner och bidrag idrotten får från från stat och kommun anser  jag att klubbarna kan bära en del av de kostnader de förorsakar. I all synnerhet när det handlar om klubbar som drivs i bolagsform.

Intressant?

GP, GP, GP

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s