Debet och kredit, korruption och den svenska avundsjukan


Fortfarande skvalpar svallvågor efter ”avslöjandet” om Ingvar Kamprads skatteplanering runt i den Svenska ankdammen. Omoraliskt att utnyttja de möjligheter som finns gnäller Svenne Banan. Samma Svenne Banan som tankar bensin i sin etanolbil eftersom det är billigare och belåtet skrockar att SEK 10 000 i bidrag från staten säger man ju inte nej till.

Stora företag som IKEA skapar jobb, massor av jobb, såväl i Sverige som utomlands. Att vi över åren lyckats skapa ett företagsklimat som lockar till och möjliggör skatteplanering är olyckligt. Naturligtvis vore det mycket mer gynnsamt för landet om alla skattemiljarder stannat här. Men att därifrån dra slutsatsen att det är omoraliskt att utnyttja de möjligheter som faktiskt finns att planera sin ekonomi är bara enfaldigt.

Dom som verkligen skall skämmas och anklagas för omoral är politiker som slösar huvudlöst med våra skattemedel och som beviljar sig själva och andra löner och ersättningar som är bortom rim och reson. Det som borde nagelfaras är statens, kommunernas och landstingens utgifter för det är där de stora pengarna försvinner till ingen nytta. Det är inte inflödet av pengar som är för litet. Det är utflödet som är för stort.

Det är på att avslöja fler korruptionshärvor likt den i Göteborg där ansenliga summor av skattebetalarnas pengar hamnat i orätta fickor SVT borde lägga sin energi. Och Svenne Banan borde lägga den på att engagera sig i politiken och sätta tummen i ögat på de politiker han röstat fram. Vi får det samhälle vi förtjänar.

Intressant?

SR, Expressen, E24, E24, IDG, Aftonbladet, GP, SVT, DN

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Annonser

En reaktion på ”Debet och kredit, korruption och den svenska avundsjukan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s