Banker och deras vinster


Nordea uppgav i dag att vinsten för 2010 blir 3,6 miljarder euro.

– Det är ny rekordnivå. Det är för att vi kommit stärkta ur krisen. Vi har lanserat vårt kund- och tillväxtprogram som har lett till att vi har fler kunder, mer kundaktivitet och vi tjänar mer pengar, säger vd Christian Clausen.

För mindre än två år sedan var Nordea fallfärdigt och Svenska Staten, det vill säga du och jag, tvingades köpa aktier för fem miljarder för att rädda banken. Samtidigt som nu Nordea, och de flesta andra banker, gör rekordvinst blev deras avgiftsfria bankomatkort ogiltiga den siste januari. Övriga banker följer efter under året. Du kommer alltså framledes att få betala några hundralappar varje år för att kunna komma åt din lön via en bankomat.

Med statsbidrag, låg eller obefintlig inlåningsränta på lönekontona och avgifter för att komma åt pengarna, för att betala sina räkningar, för att lösa in utbetalningsavier, för att lägga upp ett lån, för att avsluta ett lån och andra mer eller mindre hutlösa avgifter är det inte konstigt att bankerna tjänar pengar. Vår tids ockrare, jämte inkassobolagen och kronofogden.

Intressant?

GP, DN, SvD, SR, SR

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s