Sverige inför EU-domstolen?


Katastrofen Carlgrens huvudlösa hantering av vargfrågan riskerar nu att ställa Sverige inför EU-domstolen.

I det protestbrev som EU-kommissionen idag har beslutat att skicka till Sverige slås fast att den svenska vargstammen är utrotningshotad och därför är vargen skyddad enligt EU:s lagstiftning. Och skyddade djur får inte skjutas. /… / Den ansvarige EU-kommissionären, Janez Potočnik vänder sig också mot att Sverige tillät vargjakten innan man genomfört planerna på att inplantera nya vargar från andra länder.

Faktum är att Katastrofen Carlgren inte ens hade en färdig plan för hur vargstammen skall bevaras när han för andra året i rad släppte lös rabiata varghatare i skogen. Under en pressträff i dag presenterade han hur det skulle kunna gå till men några konkreta åtgärder och tidpunkter finns inte. Hur han får ihop sitt resonemang att vilja stärka stammen genom att decimera den är en fråga ingen, inte ens han själv, kunnat besvara.

De flesta människor i Sverige, vare sig de bor i närheten av vargar eller om de bor i centrala Stockholm, är i dag positiva till att vi skall ha varg i landet. Att då Carlgren faller till föga och ger efter för en liten men högljudd grupp beväpnade debila varghatare och tillåter licensjakt på varg med motiveringen att öka acceptansen för varg i Sverige är inget annat än en skam och en katastrof. Vad det i själva verket handlar om är en liten men stark lobbygrupp, bestående av jägare och dess företrädare, som anser sig ha ensamrätt på skogen och på jakten. Människor som skiter fullständigt i ekologisk mångfald och naturvård och som lipar högljutt för att de inte kan ha sina hundar lösa i skogen vid jakt. Att dessa ”jägare” själva, med sina egna vapen, dödar fler hundar än vad vargarna gör talar sitt tydliga språk.

Förra året avlossades minst 84 skott för att döda 24 vargar. Ingen av de 24 vargar som fälldes befanns vara genetiskt defekt eller i dåligt skick. Skadeskjutningarna var många och skadeskjutna vargar fick eftersökas i timmar innan de kunde avlivas. Inget tyder på att hetsjakten och skadeskjutningarna skulle vara mindre i år.  Inga restriktioner för vilka vargar som får skjutas finns heller, vilket innebär att valpar blivit föräldralösa, att märkta vargar skjutits och att friska fertila vargar skjutits.

Såväl Katastrofen Carlgren som Enfaldige Eskil är fullständigt inkompetenta och en sorg för de svenska djuren, såväl de vilda som tama.

Newsdesk, SR, SR, GP, GP, GP, Expressen, Expressen, DN, DN, DN, Svd, Aftonbladet

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s