Att pälsa på sig


Acceptansen för att bära päls ökar igen. På catwalken och i modereportagen syns pälsen allt oftare och även försäljningen av second hand pälsar går uppåt. Detta trots alla reportage och bilder från såväl päls- som köttindustri där vanvård och misär visas upp.

Att utnyttja djur för vinningens och fåfängans skull är inte okej. Hur mycket skall vi behöva se och höra för att förstå, för att ta det till oss? Förespråkarna för päls- och köttindustrin har fastnat i tankar av traditioner och förnekelse och slår knut på sig själva i sina argument för den vidriga hanteringen.

Sanningen är att vi behöver inte päls för att hålla oss varma idag. Vi behöver inte kött för att överleva. Att bära päls för att det är vackert och att äta kött för att det är gott och nyttigt tyder på ignorans och okunskap. Att djur lider och far fruktansvärt illa i såväl päls- som köttindustrin, både här i Sverige och utomlands, är ett oomkullrunkeligt faktum. Att människor av lättja och fåfänga väljer att bortse från det är oförsvarligt.

Intressant?

GP, DN

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Annonser

2 reaktioner på ”Att pälsa på sig

  1. Det viktigaste i den här frågan tycker jag är att majoriteten av päls som produceras kommer från katt och hund men säljs som mink och vad det nu är.

    1. Så du anser att minkpäls är okej men inte hund- och kattpäls? Eller anser du att all päls är okej bara man kallar den vid sitt rätta namn?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s