Katastrofen Carlgren borde skämmas


Så är årets vargjakt igång, skarp EU-kritik till trots, och kamouflageklädda rasar Rambo-wannabes runt i skogarna med bössan i högsta hugg. Vi har ju åt helvete för mycket varg här i landet, brölar dom i kör, dessa debila plattnackar. Jo, eller hur, tänker jag. En varg per 45 000 invånare, grovt räknat, det är ju riktigt mycket. Jag undrar hur människor i länder med betydligt högre vargtäthet klarar sig och var detta rabiata varghat i Sverige kommer ifrån.

– Jag har ingenting emot vargen, det är ett fint och intelligent djur. Men jag frågar mig vad vi har för nytta av den här i Dalarna, både socialt, samhällsekonomiskt och kulturellt? Jag kan inte se några positiva fördelar, bara elände, säger Göran Håkansson på Jägarnas riksförbund till Dalarnas tidningar.

En kommentar som klart visar vilken syn jägarna har på vargen. Man får ju utgå ifrån att en representant för jägarnas riksförbund talar för alla jägare. Sanningen är att vargen konkurrerar med jägarnas möjlighet att tillfredsställa sin lust att döda. Den gör det besvärligare för dem eftersom den hindrar dem att jaga med lösspringande hund och den konkurrerar om älgar och rådjur.

De anser sig dessutom ha fullständig ensamrätt på att befinna sig i skogen kan man läsa i dagens GP. Djurvänner har beslutat att  gå ut i skogen för att om möjligt störa vargjakten.

– Ta en bild på dem med mobilen, be dem avlägsna sig och gör de inte det så polisanmäl, säger Daniel Ligné på Jägareförbundet till tidningen Jakt & jägare

Polisanmäla? Men allvarligt talat? Sen när blev det ett brott att befinna sig skogen?
Inte verkar de vara speciellt mentalt stabila heller eftersom de uppmanas av jägarförbundet att

inte ta några diskussioner med aktivisterna, för att inte bli provocerade.

Kanske är risken att de skjuter först och frågar sedan då?
I Dalarna lipar jägarna likt små barn för att de inte får skjuta tillräckligt med vargar. De anser tilldelningen vara för liten och har därför beslutat att inte jaga alls. Moget resonemang.

Vargjakten är en skam för Sverige och katastrofen Carlgren borde skämmas
att han låtit sig förledas/mutas/övertalas av varghatarlobbyn.

Intressant?

GP, GP, DN, DN, SvD, Aftonbladet, Aftonbladet, Expressen

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Annonser

2 reaktioner på ”Katastrofen Carlgren borde skämmas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s