Att sälja sig gratis


Gratis positiv reklam som når ut till miljoner mottagare måste vara varje marknadsförares våta dröm. Det finns redan, kanske du invänder. Till exempel i form av väl synliga logotyper på kläder och andra produkter. Well, glöm det där. Nu är det nya tider och nya metoder som gäller för att få ut sina budskap, tjänster och produkter.

Det har smugit igång t.ex. med kampanjen för Rosa bandet, där alla på Facebook enkelt kunde lägga till ett rosa band på sin presentationsbild. Vi såg det i valkampanjen då bl.a. F! och Socialdemokraterna utnyttjade samma metod. Nu har Fotografiska Museet i Stockholm tagit det ett steg längre när de låter dig sätta in en bild av dig själv i ett fiktivt tidningsomslag som i själva verket är en reklampelare för utställningen Fashion på Fotografiska. Bilden kan du sedan med ett knapptryck publicera som din profilbild på Facebook  eller spara ner på din dator för att publicera på annat sätt, t.ex. i din blogg som jag gjort här.

Smart, snyggt och billigt vädjar de till vår fåfänga, exhibitionism och narcissism och låter oss sköta deras marknadsföring  och PR helt gratis och vi låter oss villigt förföras.

Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s