Alla barnen går på fest, utom Jimmie för han?


Jimmie Åkesson får inte gå på nobelfest.
Den första frågan som dök upp i mitt huvud när jag läste om detta var: ”Hur skall vi nu kunna prata med Sverigedemokrater om allas lika värde?
Som festarrangör står det naturligtvis Nobelstiftelsen fritt att bjuda vem de behagar till sina fester och naturligtvis är det ingen rättighet, ens för en partiledare, att få gå på nobelfest.

Ändå kan jag inte låta bli att tycka att beslutet är trångsynt och inskränkt. Lika trångsynt och inskränkt som Sverigedemokraternas egen retorik. Nobelstiftelsen hänvisar till Nobels testamente som  säger att

intet avseende fästes vid någon slags nationalitetstillhörighet, sålunda att den värdigaste erhåller priset, antingen han är skandinav eller ej

Personligen tror jag att Nobelstiftelsen är rädd för att inte framstå som politiskt korrekt och idag är det enda politiskt korrekta att vara för utfrysning av Sverigedemokraterna. Att bjuda smygrasister som Jan Björklund och kristet högerkonservativa som Göran Hägglund, som båda i grunden är i stort sett lika människofientliga som Jimmie Åkesson ställer däremot inte till några problem för Nobelstiftelsen. Att bjuda Lars Ohly som tycker illa om alla höginkomsttagare låter sig också göras utan att ett ögonbryn höjs.

Och vi nickar gillande åt vuxenmobbingen och skyller Sverigedemokraterna för att göra skillnad på folk och folk…

GP, SvD, DN, HD, Aftonbladet, Expressen,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Pingad på Intressant.se

Annonser

17 reaktioner på ”Alla barnen går på fest, utom Jimmie för han?

 1. Notera att Nobelkommiténs värdegrund inte hejdade dom att ta emot kommunister under 80 talet.Den tiden då kommunismen skördade miljontals liv i Europa.
  Sjyst värdegrund…

  1. Jag funderade också på hur det såg under andra världskriget då vi tillät både det ena och det andra trots att vi var mycket väl medvetna om vad som pågick i nazismens kölvatten. Hölls det nobelfester då och var de politiska ledarna välkomna?

 2. Håller med ovanstående. Ett stort hyckleri och som sagt en tydlig mobbning. Skamligt! ”Allas lika värde”. Dom som uttrycker sådan skenhelighet är dom största farorna i vårt samhälle. Dom anser sig som ”goda” och ”bättre” människor – men allt de gör är att döma andra medmänniskor. Det är inte ens ”kristligt”!

 3. Lika människofientliga som Åkesson? Ja men tjena, alla är lika goda kålsupare så därför drar jag alla över en kam? Jag kan säga med en gång, om jag ordnar en stor fest kommer jag inte att bjuda dig. Det är min, din, och Nobelstiftelsens, fulla rätt. Men i min värld, den riktiga världen, är det skillnad på Åkesson, Björklund, och Hägglund. Inte i grad utan i art. På ena sidan politiker som vill ha invandring, och som tycker muslimer skall få bygga moskéer. På andra sidan politiker som tror att Sverige blir ett nytt Iran år 2020.

  1. Så du har aldrig, i din riktiga värld, hört Björklund säga att vi måste ställa hårdare krav på invandrarna eller hört Hägglund uttala sig negativ om t.ex. homosexuella?

   Det handlar mycket mer om grad än om art, om att Sverige är fullt av ”smygrasister”, även bland de etablerade partierna och om att snacket om människors lika värde är just bara snack.

   1. Kålsuparteorin. Problemet är att den inte stämmer. Björklund anser att invandrare skall lära sig svenska för att integreras. Åkesson anser att asylinvandringen måste minskas med 90% Hur kan du inte se att det finns en skillnad i art?

    Hägglund har, vågar jag påstå med visst eftertryck, aldrig uttalat sig negativt om homosexuella. Många i KD tycker äktenskap ingås mellan man och kvinna, därför lade KD ett förslag om att frånta kyrkan vigselrätten helt och hållet, och istället införa en civilrättslig samlevnadsregistrering, lika för homo- och heterosexuella par. Negativt mot homosexuella?

    I din värld gör smygrasism alla politiker till lika goda kålsupare, oavsett om de är positiva till invandring eller inte. Lycka till!

 4. Jag tar kraftigt avstånd från Sverigedemokraternas politik, men tycker ändå att Jimmi Åkesson borde fått en inbjudan till Nobelfesten. Just för att visa vad allas lika värde innebär.

 5. Saxat från Politiskt inkorrekt.
  Nobelstiftelsens styrelse har portat Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson på politiska grunder. Man har bland annat använt det löjeväckande argumentet att Alfred Nobels testamente, som säger att inte bara skandinavier ska kunna tilldelas Nobelpriset, på något sätt skulle strida mot SD:s värderingar. Sanningen är den att SD är öppet för samtliga nationaliteter medan styrelsen i Nobelstiftelsen däremot enbart accepterar svenska och norska medborgare.

  The Foundation is represented by a Board, which has its seat in Stockholm and consists of seven members and two deputies, Swedish or Norwegian citizens, who are elected by the Trustees of the prize-awarding bodies.

 6. Kan folk sluta saega ”kommunismen doeda” det var en Stalinist aelskare under 80-talet och det var knappt i naagra aar senn kom Gorbachev och hnas politik var anorlunda.

  Iallafall, vem nobel komiteen vill och inte vill bjuda inn aer vael deras sak, om dom inte gillar SD saa bjud inte in dom. Ska dom behoeva skemmas oever att dom aer maenniskor?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s