Det politiska våldets entré


För ganska precis en vecka sedan stod det klart att ett nytt parti gjort entré i den Svenska riksdagen.

I dag står det klart att det tog det  politiska våldet med sig in på arenan och nu är inte längre frågan hur vi skall kunna skydda oss från SD utan hur vi skall kunna skydda vår demokrati från att sakta men säkert falla samman. Med ett ”skärpt säkerhetsläge” i riksdagen, politiker som lever under skyddad identitet och politiker som, på grund av att de utsatts för grovt våld, avsäger sig alla politiska uppdrag per omgående är det uppenbart att den politiska trygghet vi så länge haft i Sverige inte längre är självklar.

Vi har fyra tuffa år framför oss och det är du och jag som måste göra jobbet, beväpna oss med argument, ta striden varhelst den dyker upp och att  inte tillåta någon i vår närhet att värdera människor olika. Oskadliggör deras osäkerhet, rädsla och okunskap med fakta och saklighet.

Jag må vara naiv men jag tror på kunskap.

GP, GP, DN, SvD, AB, ABExpressen

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Intressant?

Annonser

5 reaktioner på ”Det politiska våldets entré

  1. Vad sägs om att själv skaffa lite kunskap om SD och vad dom vill samt om varför folk röstar på dom. Du kanske har missat samhällsutvecklingen för att du bor i skogen eller på havsbotten ?

  2. Det ska bli intressant att se vilka grupper som hänger sig åt politiskt våld – är det rörelser som inte kan acceptera att inte alla tycker lika? Att man inte tål att förlora den ”intellektuella” makten? Håller helt med om att kunskap ska utgöra grunden för ett samhälle. De hatkampanjer som bedrivs är ett bevis på att människor inte tänker självständigt. Villigt låter man sig styras av politiker och media. Man skulle i princip kunna låta sig ledas av vem eller vad som helst. Vad har ungdomar att gå efter i ett samhälle där i princip vad som helst är tillåtet? Där kritiskt tänkande är något icke önskvärt? Endast när det kommer till pengar finns det en skarp ”ideologi”. I det marknadsstyrda samhälle vi har – nihilistiskt, utan ideologisk politisk debatt – kan vad som helst hända.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s