En Timma Kvar


En Timma Kvar.

Sedan stänger vallokalerna och allt är för sent. Har du inte röstat innan dess har du ingen rätt att gnälla i morgon. Valdeltagandet blir, om man skall döma efter förtidsrösternas antal, högt och den stora andelen förtidsröster tillsammans med det till synes jämna valet kan göra att det slutgiltiga resultatet låter vänta på sig, modern teknik till trots.

Valet 2010 är ett viktigt val som kommer att sätta agendan för landets fortsatta väg såväl nationellt som internationellt och jag är nervös och förväntansfull på samma gång. Jag hoppas att Svenska folket varit skärpt nog att se SDs agenda genom deras hala retorik och att vi får en stark regering utan SD som vågmästare.

Mitt drömscenario är givetvis att mitt eget parti tar rollen som vågmästare för att kunna föra igenom de frågor om frihet och integritet som vi värnar men många andra möjligheter är fullt tänkbara.

Om några timmar vet vi hur det blir.
Hur det än slutar hoppas jag valdeltagande kommer att vara högt. Vår rösträtt är något vi skall vara rädda om, något våra förfäder kämpat sig till och överlämnat i vårt ansvar. Det finns fortfarande människor runt om i världen som dör i kampen för rösträtt och att i skuggan av det vara soffliggare är fullständigt oförsvarbart. Det är vår skyldighet att värna vår rösträtt genom att använda den.

GP, DN, SvD

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s