Enfaldige Eskil och minkarna


Vanvården måste stoppas. Sådant här ska inte förekomma. Det som vi ser på bilderna är inte förenligt med svensk lagstiftning

Orden är Eskil Erlandssons reaktion på Djurrättsalliansens avslöjande av vidriga missförhållandenminkfarmar i Sverige. Ännu en gång visar sig Sveriges högst ansvarige för djurskyddsfrågor inte ha en aning om hur illa djurskyddslagen följs i Sverige. Eller en ännu värre tanke: Han vet men bryr sig inte om det. Pengarna måste ju rulla.

Eskil Erlandsson har gång på gång, på område efter område, visat sig vara sorgligt dåligt insatt i de frågor han är satt att ansvara för. Djurens Rätt överlämnade för ganska exakt två månader sedan en protestlista med 107 471 namn mot pälsdjursuppfödningen i Sverige. Erlandsson sade sig då inte ha några avsikter att vidta åtgärder mot pälsdjursuppfödningen utan hänvisade till konsumenterna.

Det är den breda allmänheten som måste ändra sitt beteende och konsumtionsmönster.

Nu är det alltså lite annat ljud i skällan. Åtgärdsplaner skall tas fram och rapporter skall skrivas och Eskil Erlandsson skall minsann stå i daglig kontakt med jordbruksverket, den myndighet vars högsta ansvar han bär. Nu ska det minsann gå snabbt att få ordning på minkindustrin lovar jordbruksministern. Men att stoppa pälsdjursindustrin, det är för mycket för Eskil.

En sån pajas.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Annonser

En reaktion på ”Enfaldige Eskil och minkarna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s