Förvildad gmo-majs i usa


Monsanto och GMO-förespråkarna spelar ett farligt spel med vår natur där insatserna är oöverblickbara och vinsterna kortsiktigt ekonomiska. Att tro att det i grunden ligger något ädelt syfte bakom framtagande och patenterande av GMO-grödor är bara naivt. Allt handlar om pengar.

Monsanto struntar i att bina släpar hem pollen från de modifierade grödorna till kupan. Pollen som skadar bina och som hamnar i honungen vi äter. Monsanto bryr sig inte om hur GMO-grödorna påverkar djuren som äter den och hur de påverkar de som äter djuren. Monsanto bryr sig inte om hur dessa genmodifierade grödor påverkar naturen utanför odlingsfälten, där nu för första gången forskare i USA hittat den.

Monsanto räknar pengar.

SvD

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Annonser

2 reaktioner på ”Förvildad gmo-majs i usa

  1. Nej, Monsanto och andra liknande företag har inget ädelt syfte bakom det hela. De vill bara bli rika på att bland annat skuldsätta fattiga bönder i tredje världen som har en önskan att skörden ska gå bättre så familjen slipper svälta. Dessutom finns det ju ingen objektiv forskning som säger att det inte påverkar natur och djur negativt.

    1. Visst är det så och vi i den rika delen av världen kan fortsätta att vara rika på de fattiga ländernas bekostnad. För biotoper och ekosystem kan följderna bli såväl katastrofala som irreversibla och priset omöjligt att betala.
      Skrämmande, verkligen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s