Sex and drugs and rock'n'roll


Fyra böcker om i stort sett samma människor.

Heroin diaries – Om Nikki Sixx, Motley Crues basist.
The Dirt – Om bandet Motley Crue.
Slash
– Om Guns n Roses gitarrist Slash.
Welcome to the jungle – Om bandet Guns n Roses.

Två av åttiotalets absolut största rockband som levde rockmyten till etthundra procent och sedan en bit till. Bandens historier vävs i viss mån in i varandra, inte minst under perioden Guns var förband åt Motley och deras karriärer var på liknande sätt kantade av skandaler och förödelse.

Böckerna äcklar och fascinerar på samma gång.
Starkast intryck gör Nikki Sixx dagboksbaserade berättelse. I vissa stycken beskriver den ett vidrigt liv och borde kunna avskräcka vem som helst från droger. Boken rör sig till största delen runt åren 1986 -1987. De två år då Nikki Sixx nådde botten i sitt liv men också tog sats uppåt igen.

I The Dirt får vi följa ett band vars medlemmar lever helt i avsaknad av gränser, som ger sina managers gråa hår och sina fans oförglömliga gig och som oftast lämnar kaos i sina spår.

Slash  bok är lite mer lågmäld och börjar med en målande beskrivning av känslan av den pacemakerliknande apparat Slash tvingats operera in för att hålla hjärtat, som tagit stryk av droger och Jack Daniels, igång. Boken tar avstamp i Slash barndom och lotsar oss igenom tiden med Guns fram till Slash snakepit och Velvet Revolver.

Welcome to the Jungle är en lite rörig bok (till viss del beroende på taskig översättning) om ett dysfunktionellt band med en psykiskt sjuk sångare och om fem killar som, när dom fungerade, levererade magisk rock och som när dom inte fungerade, inte ens gick upp på scen.

Skall du bara välja en av böckerna är Heroin diaries det självklara valet. Den kommer att få dig att vilja läsa dom andra också.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s