Littorin har fått ett gredelint kuvert


Före detta arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin har fått ett gredelint kuvert.
Inte i bokstavlig mening och inte av justitieminister Beatrice Ask men principen och konsekvensen är densamma.

Aftonbladet har fått ett tips om att Littorin har köpt sex. En olaglig handling som vid blotta misstanken bör rendera i ett färgglatt kuvert i brevlådan enligt justitieminister Beatrice Ask. Detta för att alla skall se och veta.

Konsekvenserna av ett sådant system är oöverblickbara och leder ofelbart till tragedier.

Låt oss för ett ögonblick glömma att Littorin är en politiker. Låt oss se honom som en av ”det vanliga folket”. Låt oss oss vidare anta att någon, oklart vem, misstänker att han är en sexköpare. Klara bevis finns dock inte och ännu mindre en åklagan eller en lagakraftvunnen dom.

Vidare antar vi att detta kommer till justitieministerns kännedom och att hon raskt skickar ut ett färgglatt kuvert till Littorin. Grannarna ser när Dag-Otto kommer med kuvertet och snacket drar igång. Littorin får problem när ordet når jobbet och ungarna när det det når skolan. Äktenskapet börjar knaka i fogarna och paret Littorin flyttar isär och barnen får, naturligtvis, stanna hos mamman.

Nu visar det sig att misstankarna var falska, att Herr Littorin inte alls köpt sex, att misstankarna var planterade av en illvillig människa som av någon anledning, oklart vilken,ville djävlas med Littorin.

Problemet är att skadan nu redan är skedd.
Ingen rök utan eld, eller hur, och misstron kommer för alltid att vara klistrad på Littorin som en fluga på ett flugpapper.

Vår justitieminister har lagt flera förslag i linje med de gredelina kuverten. Förenklade rättsprocesser utan domstolar inblandade, till och med utan vare sig anklagade eller vittnen inblandade och fler övervakningskameror och enklare att få tillstånd för dem är bara några av de förändringar hon vill få till stånd. Förändringar som äventyrar vår rättssäkerhet och minskar vår integritet.

Kanske borde jag tacka Aftonbladet för att de med all önskvärd tydlighet visat varför Piratpartiet är det enda vettiga om du är mån om ditt privatliv och din integritet,  inte vill bli dömd utan rättegång och inte vill bli övervakad varje steg du tar.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Annonser

4 reaktioner på ”Littorin har fått ett gredelint kuvert

    1. Nope, och om nu Littorin väljer att fullfölja den polisanmälan som en privatperson gjort mot Lena Mellin kommer varenda sten att vändas på och Littorin och hans familj att hamna i ett oönskat mediafokus. Om han däremot inte väljer att fullfölja anmälan kommer pöbeln att anse honom skyldig.
      Taskigt läge, milt uttryckt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s