Nånting är så djävla fel


En sjukhuschef pendlar till sitt arbete.
Inget märkligt i sig. Det uppseendeväckande (läs stötande) är att han dagpendlar med flyg, tvärs över Sverige och får sina resor betalda av sin arbetsgivare, som är landstinget.
Årskortet kostar skattebetalarna SEK 138 000.

Detta samtidigt som det krävs av ”vanligt folk” att vi skall vara beredda att, på egen bekostnad naturligtvis, ta vårt pick och pack och vackert flytta dit där jobben finns om vi har oturen att bli arbetslösa.

Statsminister Reinfeldt har fått påökt.
Från och med den 1 juli kommer hans månadslön att höjas med SEK 5 000 och uppgå till SEK 140 000. Bara snäppet mindre än vad de lägst betalda heltidsarbetarna i Sverige tjänar. Per år.

Kronofogdemyndigheten – Sveriges i särklass mest kontraproduktiva instans – vill börja med e-handel. Det beräknas öka kronofogdemyndighetens försäljning med cirka 40 miljoner per år. På vilket sätt detta bättre skall hjälpa de skuldsatta framgår inte.

Fiskeriverket i Göteborg klarar inte att hålla sina mål för kontrollen av fisket.
Verket festade under 2009 upp 56 miljoner kronor. En summa som skulle räckt till en fördubbling av fältkontrollerna av fisket – Om den använts till det.
Axel Wennblad, fiskeriverkets generaldirektör säger:

– Jag tycker att vi agerar ansvarsfullt när det gäller hanteringen av skattemedel med tanke på den verksamhet och den inriktning och annat som vi har.

de lägst betalda heltidsarbetarna i Sverige tjänar

…Och Svenska Folket reser sig som en man och skriker:

Va fan! Är du blind, domardjävel!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Annonser

6 reaktioner på ”Nånting är så djävla fel

 1. Jag kan hålla med om att Kronofogdemyndigheten och Fiskeriverket inte verkar kunna sköta sina saker, men om ett landsting har bestämt sig för att denna person är den bäste (ende?) i Sverige av de personer som finns tillgängliga för den uppgift som ska lösas och ett av villkoren för att han ska ta jobbet är att han får pendla så är det upp till arbetsgivaren, i detta fall Landstinget, att överväga om han är värd det, vilket de uppenbarligen tyckte. Däremot om det är etiskt rätt att dagspendla så långt och dessutom med flyg är en annan fråga som man kanske ska fundera över.

  Att Reinfeldt får 3,7% mer per år är väl inte så konstigt, det är väl inte så långt ifrån den generella löneökningen i Sverige. Rätta mig om jag har fel.

  Du kanske tycker att det är fel att någon får 140 000 kr per månad. På det säger jag att ska man få de bästa så måste man vara beredd att betala för det. Reinfeldts lön är låg om man jämför med vad de bäst betalda inom näringslivet får och Reinfeldt är om man hårddrar det ansvarig för hela Sverige inte bara något företag på ett hundra tusen anställda.

  Ciao!

  1. Det är ingen raketforskare vi snackar om här, det är en vanlig sjukhuschef.
   Att en sådan skulle vara så unik och speciell att det befogar ett så huvudlöst slöseri med skattepengar har jag mycket svårt att tro. Det är däremot lätt att förstå att våra skatter är höga och ändå inte räcker till det de är avsedda för när sådan flagrant misshushållnig avslöjas gång på gång.

   Vad beträffar Reinfeldts lön anser jag att det är okej att han tjänar bra. Vad som inte är okej är att andra människor tjänar så otroligt dåligt, i förhållande till det jobb de utför, att Reinfeldt tjänar på en månad vad en t.ex. lågavlönad USKA eller för den delen, jag själv, behöver nästan ett år för att få in.

 2. Haha, det låter som att fiskeriverket mest inspekterat fisken på fiskekrogen och sjömagasinet. Vilka nötter svenska folket är som gärna betalar in merparten av sina surt förvärvade slantar i skatt till detta spektakel.

 3. Kronofogdemyndigheten må vara kontraproduktiv (redan att den är en myndigheten gör denna misstanke trolig), men oavsett detta är den inte till för att hjälpa dem skuldsatta—den är till för att hjälpa dem som har fordringar som inte blir betalda.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s