Melodifestivalen 2010 – Kvalificerad dynga


Det svagaste finalfältet i melodifestivalens historia är ett faktum.
Inte ett enda bidrag lämnade något spår efter sig, vare sig melodiskt eller känslomässigt, inget catchy, inget som berörde.

Frågan är om något av finalbidragen kommer att ha en chans att ta sig igenom semifinalen i ESC. Möjligen kan Eric Saades söta leende ta sig vidare till final i skuggan av förra årets duracellviolinistvinnare. Helt säkert är att det blir kvaltävling för Sverige 2011 också, oavsett vilket av de tio bidragen vi väljer att skicka till Oslo.

Är dessa 32 låtar verkligen det bästa Svenska kompositörer och textförfattare kan åstadkomma år 2010 eller har melodifestivalen tappat så mycket i intresse och status att de duktiga musikmakarna inte finner det mödan värt att skicka in bidrag. Är en Py Bäckman utklädd till Ozzy Osbourne, ett gäng trashankar från västgötaslätten, en kvartett nässjungande flickor och en samling hippare hoppare det bästa Svenskt musikliv har att erbjuda?

Eller är det kanske så att SVTs (Läs Christer Björkmans) toppstyrning av tävlingen gör det omöjligt för andra än medlemmar i ”familjen” att ta sig in i finrummet. Fakta som talar för det är att tre av de fem jokrarna gick till final och en till andra chansen och att flera Svenska kompositörer väljer att skicka sina bidrag utomlands.

Nej, SVT och Christer Björkman, skall melodifestivalen bli nåt annat än lördagsunderhållning i framtiden och verkligen kunna få fram en konkurrenskraftig låt att skicka till ESC är det dags att skippa bredden och toppa laget.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Annonser

6 reaktioner på ”Melodifestivalen 2010 – Kvalificerad dynga

  1. Kan bara säga att det vore kul att bli överraskad någon gång. Få höra musik som berör och kanske bråkar med mig.

  2. Skönt att få läsa här igen. Har saknat dig.
    Jag har inte sett en enda deltävling av spektaklet, så jag har ingen åsikt om låtarna. Men jag letar inte heller där, när jag vill bli berörd på ett konstruktivt sätt. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s