Svininfluensa – It’s all about the money


Så har Sverige fått sitt första konstaterade dödsfall i svininfluensa och nationen drar ett kollektivt andetag av fasa. I medierna förs ändlösa diskussioner om symtom, vaccin, risker, smittvägar och om hur vi skall skydda oss mot denna farsot. I chattar, frågeprogram och insändare frågas och svaras om och om igen och en oro utan motstycke piskas upp.

Influensan sägs ge lindrigare symtom är andra influensor. Ändå skall hela befolkningen vaccineras och 18 miljoner doser vaccin har beställts. Ett vaccin som har stressats fram och som, hävdar vissa, är farligare än influensan. Ett vaccin som innehåller kvicksilver och som dessutom endast ger ett tidsbegränsat skydd.

Så varför är då myndigheter och sjukvård så måna om att vi skall vaccinera oss trots alla tveksamheter runt vaccinet och dess effekter och trots sjukdomens, i sammanhanget, lindriga art? Säkert har det föga med politikernas stora omsorg om sina medborgares hälsa att göra. Vad det handlar om är nog snarare pengar. Naturligtvis tjänar någon stora pengar på vaccinet. Det är självklart. Om man så betänker konsekvenserna av att hundratusentals svenskar blir sjuka samtidigt, vilket enligt medicinmännen lär bli fallet eftersom detta är en ny influensatyp,  är det lätt att inse att de flesta instanser i samhället kommer att få stora svårigheter att upprätthålla sin verksamhet och att det kommer att kosta stora summor för företag och samhälle i sjuklöner och produktionsbortfall.

Naturligtvis är detta ett mardrömsscenario och hellre då låta medborgarna få ett framstressat, oprövat vaccin med okända biverkningar än att mammon skall behöva lida en stund. Money rules…

Nej, jag tänker inte vaccinera mig.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

GP, GP, GP, DN, DNAB, AB, SvD, SR

Annonser

4 reaktioner på ”Svininfluensa – It’s all about the money

  1. Det kommer aldrig – så länge det finns organismer – att finnas en värld utan sjukdomar. Jag tycker du gör rätt. Jag vill inte heller stoppa pengar i halsen på dem som vill profitera på vår rädsla. Samhällsekonomin får lida – javisst. Men det visar bara hur bräckligt uppbyggd den är.

    1. Så sant och hela den här influensahaussen är ett strålande exempel på medias makt och människors oförmåga att tänka själva. Det hela blir extra intressant när man ser att bl.a. Rupert Murdochs son sitter i styrelsen för det bolag som tillverkar vaccinet 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s