Rigida paragrafryttare utan insikt


Jag har aldrig hållit kronofogdens tjänstehjon särskilt högt och deras empatiska förmåga har aldrig imponerat på mig men detta tar väl ändå priset.

Att med hjälp av låssmed ta sig in och verkställa en visning inför en exekutiv försäljning medan ägarna, gamla och kanske sjuka, finns kvar i lägenheten är ett fullständigt vidrigt agerande.

– Det är så klart ingen rolig situation när folk inte vill lämna lägenheten, men vi har gjort det här så smidigt vi kunnat, säger Camilla Sterba.

Ja, Camilla. Smidighet har aldrig varit kronofogdens starka sida så jag tror dig. Ni kan inte bättre.

Att sedan paret som bodde i lägenheten förmodligen inte hade någon annanstans att ta vägen spelar ingen roll. Att mannen i sängen förmodligen var sjuk på ett eller annat sätt eftersom han låg i sängen spelar heller ingen roll. Det enda som spelar roll är att de hade räkningar som de av en eller annan anledning inte kunnat betala och därmed har de i era ögon förlorat sin rätt till värdighet och respekt.

Nånting är så djävla snett…

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Annonser

12 reaktioner på ”Rigida paragrafryttare utan insikt

 1. Tycker det är flera av kommentarerna som saknar insikt. Blir förvånad över det språk man använder och hur snabb man är att döma myndigheter man inte vet särskilt mycket om. Man bör tänka på att det många gånger finns flera aspekter till en händelse. Vi har många lagar som gör det mycket svårt för kronofogdemyndigheten att utföra sitt arbete, och som skyddar individerna. Sedan är det faktiskt socialens arbete att skaffa en annan lägenhet, vilket kanske redan skett. Det vet vi inget om.

  1. Vilka lagar är det du avser?
   Kronofogden har i dag inga större problem att driva in de medel som finns hos gäldenärerna. De kan utan problem gå in och ta pengar på dennes konton, utmäta överskjutande skatt och avyttra egendom såsom bostäder och kapitalvaror. Individerna har föga skydd och att socialen skulle skaffa fram en lägenhet är inte alls så säkert. Det beror helt på omständigheterna.

   De faktiska omständigheterna runt denna tragedi vet vi inget om, vare sig du eller jag men vi kan väl vara överens om att något är väldigt fel när ett antal personer stormar in i ett äldre pars lägenhet under de omständigheter som beskrivits i artikeln.

 2. Du verkar vara en människa med mkt åsikter men kanske är samhällskunskap inte din starkaste sida.
  Ärligt talat…vem tror du ligger bakom att lgthen är till försäljning?
  OM du hade varit liiiite mer uppdat./informerad om verkligheten kanske du hade kunnat ana att det förmodligen är antingen bostadsrättsföreningen eller banken som sett till att lgheten säljs via Kronofogden.

  1. Vem borgenären är saknar fullständigt betydelse.
   Kronofogdens uppdrag är att driva in pengarna. Däremot står det varje enskild tjänsteman fritt att hålla en öppen dialog med såväl gäldenär som borgenär.

   Oavsett vem som är borgenär i detta fallet borde enligt mitt sätt att se på saken denne informerats om att lägenheten fortfarande var bebodd och om olämpligheten i att genomföra en visning.

   Vare sig du eller jag är ”uppdaterade om verkligheten” bakom denna tragedi men vi kan väl vara överens om att något är väldigt fel när ett antal personer stormar in i ett äldre pars lägenhet under de omständigheter som beskrivits.

   Vad gäller mina samhällskunskaper så har du inte en aning.

 3. Jag tackar alla som tänker på detta äldre par o som vågar säga sin åsikt om hur saker o ting sköts.Tack!Och du,Anna som tror att det förmodligen finns en bostad åt detta par,att allt är ordnat o klart.Till dig kan jag säga att du kunde ej ha mer fel…O ja,både mannen o hans fru är sjuka.Deras liv slogs i spillror,den här läg skulle bli deras nya liv,hem o trygghet…Det här lär bli deras död,åtminstonde den själsliga…

 4. Självklart ska långivare som har miljonskulder till paret få sina skulder reglerade av de som tagit lån.
  I detta fall har paret under en längre tid inte erlagt hyra & inte heller reglerat något av sina miljonskulder till gäldenärer.

  Någon av er som kritiserar myndighetsutövning kanske själv ställer upp som skuldsanerare ?!

  Eller vem ska bära människor som kräver att få bo i lyx men inte vill betala för sig ?

  Nu var jag faktiskt på både visning & även hos kronofogden när auktionen förrättades. Jag samtalade även med bostadsrättsföreningens representanter.
  Efter detta så har man faktiskt en nyanserad bild till skillnad från personer som spyr galla !!!
  //
  den nye ägaren
  p.s. när GT nu påtalar att förre hyresgästen vägrar flytta, så kanske några av er kritiker är behjälplig med att inrätta boende till paret & hjälper till med lägenhetsstädning – för det är realiteter som man som hyresgäst är skyldig att sköta.

  1. Läs mitt inlägg en gång till så kanske du inser att det inte handlar ett enda dugg om att betala eller inte betala sina skulder.

   1. Jag är inte säker på hur du menar när du säger att inlägget inte handlar om att betala eller inte betala sina skulder. En vräkning sker nästan alltid i relation till en skuld, mycket få vräks pga störning o.s.v. Kronofogdens uppdrag bygger liksom på att någon har en eller flera skulder.

    Allt som händer därefter är liksom en konsekvens av en skuld.

    /Ulrika

  1. Ja, verkligen.
   KFM är sällan snygga i sitt agerande. Dessutom är det en i stora drag kontraproduktiv myndighet så som den fungerar/agerar i dag. En myndighet som i stort ser till att skuldhjulen fortsätter rulla… Tror inte att det är en samhällsekonomisk vinst att ha en enhet som arbetar på det sättet.

   Men man kan ju också, i rättvisans namn, undra hur en människa kan underlåta att betala en skuld på 256:- så länge att det går så långt…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s