Precis som kräftorna…


Scan kokar sina grisar levande. Och folket visar sin avsky.
Att tonvis med kräftor om ett halvår kommer att gå samma öde till mötes utan att någon finner något anmärkningsvärt i det är väl en annan historia…

– Det får inte hända. Det får bara aldrig hända, säger Michael Hugosson, vd och delägare för slakteriet som också ägs av Scan, till kanalen. Trots det ändrades inga rutiner. En vecka senare upptäckte Christer Lindberg att proceduren upprepats.

Ändå händer det, igen och igen att djur på olika sätt far fruktansvärt illa på sin väg till era tallrikar. Denna gång handlar det om grisar som skållats levande på minst fyra Scan-ägda slakterier i Sverige.

Johan Beck-Friis, informatör vid Sveriges Veterinärförbund, säger till TT att

det självklart är otroligt smärtsamt att bli skållad levande vid fullt medvetande.

No shit, Sherlock…

Vidare säger han att det inte är något systemfel, utan ett misstag i arbetet och att det inte skall tas som en signal att sluta äta griskött.

Bullshit, Sherlock…

Att se levande, tänkande, kännande varelser som produkter, enbart till för mänsklig vinning, är alltid ett systemfel. Djur är helt enkelt inte mat.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Annonser

4 reaktioner på ”Precis som kräftorna…

  1. ”det självklart är otroligt smärtsamt att bli skållad levande vid fullt medvetande” – det uttalandet torde nog ge en topplacering i floskel-SM…

  2. Kan det vara med Beck-Friis som med den fd kanadensiske ministern: ”Om jag ljuger, så beror det bara på att jag tror att jag talar sanning”? Eller är han bara helt dum i huvudet?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s