Hållplatsblues


Jag såg dom när jag åkte förbi.

Minns hur det var när jag själv stod där, väntade.
En till synes helt oorganiserad samling människor. Blickarna fästade på ingenting om inte på sidorna i en tidning eller bok. När sedan bussen syntes vid backkrönet organiserades plötsligt människomassan, formades till en kö.

Ibland stördes ordningen. En ny människa, där för första gången, lyckligt omedveten om de oskrivna regler som gällde, ställde till oreda. Trots att hon kom nästan sist kunde hon ta sig före att gå ombord på bussen först. Den stannade ju så lämpligt, precis där hon stod. Irritation och ilskna blickar spred sig. Någon gång när detta hände kunde till och med en upprörd människa upphäva sin stämma och myndigt påtala för nykomlingen att “vi har minsann kö här”.

Att alla kom ombord på bussen spelade liksom ingen roll.
Det viktiga var att alla kom ombord i rätt ordning.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Annonser

5 reaktioner på ”Hållplatsblues

  1. Mmmm… ordningen är viktig. En genomsnittlig människa tillbringar ju 5 år av sitt liv i kö, så då gäller det ju att få valuta för den tiden… *öh*

  2. Det finns ett undantag när det gäller ordning i bussköer och det är i Göteborg – på stombussarna. Där kliver man gladeligen på med kylskåp, husvagnar, barnvagnar – the works – innan de avstigande hunnit med att kliva av. Men utanför Göteborg och i Stockholm – i synnerhet – är det livsviktigt med ordningen….

  3. Strössel: Fem år? Undrar om inte det var lite mer info än vad jag ville ha… *funderar*

    Soulwoman: De tider då jag regelbundet åkte buss i Göteborg ligger långt tillbaks. Stombussarna fanns inte ens… Beteendet du beskriver påminner lite lätt om det i bilköerna i nämnda stad 😉 Ingen panik, alla på en gång, liksom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s