Det hade jag ingen aaaaaning om…


Det som sker är oacceptabelt

Jordbruksminister Eskil Erlandsson
var ovetande om fåglarnas lidande

Som nyligen framgått i min blogg har jag inte TV och såg följaktligen inte Kalla Fakta igår. Ändå är jag, bevisligen, mer informerad än regeringens ”högsta höns” på området jordbruk och djurskydd. Undrar just hur mycket annat han är ovetande om.

Nå, det är ju glädjande att syndaren vaknar överhuvudtaget.
Tråkigt bara att det förefaller vara sant som Trollhare säger:

Det som inte syns på tv har inte hänt.

Nu har det ju hänt och det är bra. människor upprörs. Det är bra, det också. Om nu det som hänt, i och med att det visats i TV, också kan passera närminnet och vandra vidare in i långtidsminnet och därifrån till medvetandet och formas till en insikt är mycket vunnet.

Någon betalar alltid priset för dina billiga varor.
Någon påverkas alltid av de val du gör.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Annonser

8 reaktioner på ”Det hade jag ingen aaaaaning om…

 1. Väldigt sant! Men det är så lätt för folk att blunda, att bara anta att allt de konsumerar är schysst producerat.

  Vill tipsa om att man kan gå in på Djurens Rätts hemsida, http://www.djurensratt.se, och därifrån maila till Jysk för att sätta lite press på dem. Förhoppningsvis kan vi få dem att precis som Åhléns plocka bort dunprodukterna. Ju fler som visar att det här inte är ok, desto större chans att gässen slipper utsättas för sånt här framöver.

 2. Bra är att få veta – veta hur verkligheten ser ut. Det är inte lätt att som konsument hinna ta reda på vilka grunder man ska göra sina val på. Då är det skönt att någon forskar och visar!

 3. Anna – Visst är det så. Vi har blivit bekväma och bortskämda.

  Strössel – Ja, det är bra att få veta och jag tror att info är till stor del en prioriteringssak. Vad gör du med din tid? Låter dig underhållas eller informerar du dig?

 4. Jag informerar mig nog, men hemfaller ibland till att vila. Men jag slutar aldrig försöka träna mina tre tonårsdöttrar i kritiskt tänkande! Det är för mig en av de viktigaste uppgifterna – att stötta och uppmuntra det kommande engagemanget. Och där ser jag resultat som gläder mig.

 5. Strössel – Menade inte dig i synnerhet utan mänsklighteten i allmänhet. Du är säkert mer engsgerad än de flesta och att du ger dina barn bra redskap med sig ut i livet bekräftar ju det.

  Ang mitt tillägg: 🙂

 6. Ja, och tänk sedan att äckelbilderna sällan passerar närminnet. Out of sight, out of mind, typ och sedan är det business as usual igen.

  *suckar*

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s