You can check out any time you like…


absnack

Kom med i Aftonbladets community Snack och börja kommentera artiklar, blogga, gå med i grupper och ladda upp bilder och filmer. Om du laddar upp en profilbild till din sida har du just nu dessutom chans att få sex månaders Plusprenumeration vilket innebär att du får ta del av extra många artiklar, över 100 resguider, Sveriges bästa krönikörer och pryl- och biltester för att nämna några saker.

Så lockar Aftonbladet medlemmar till sin Community.
Vad som inte sägs är att när du väl en gång blivit medlem kan du inte avsluta ditt medlemskap. Det du skrivit och de bilder du en gång publicerat är dömt att, helt utom din kontroll, sväva i evig limbo i Aftonbladets databaser. Detta trots att de i sitt avtal lovar att du kan avsluta ditt medlemsskap genom att kontakta Aftonbladet:

Du har rätt att när som helst avsluta ditt medlemskap genom att kontakta Aftonbladet.

Hittills har jag skickat elva (11) mejl till AB för att få dem att avsluta mitt bloggkonto. Det svar jag hittills fått lyder:

Hej!

Tack för ditt mejl.

Jag hittar ett kostnadsfritt abonnemang för Läsarmedverkan när jag söker på din mejladress. Det abonnemanget går inte att radera men du kan välja att dölja alla dina uppgifter när du är inloggad.

Du är alltid välkommen att höra av dig till oss om du har några funderingar!

Med vänliga hälsningar
Kundcenter
Lotta Häggström
Aftonbladet PLUS

Vad som heller inte sägs när man lockar ny medlemmar är att allt du skriver blir fritt för Aftonbladet att använda som de behagar. I och med att du blir medlem lämnar du över dina ord till Aftonbladet att fritt förfoga över:

Genom detta avtal godkänner du att alla juridiska personer som ingår i Aftonbladet-koncernen får rätt att lagra ditt material och också publicera det i andra medier som de disponerar över, både i sitt ursprungliga skick och i redigerat skick. Aftonbladet-koncernens rättigheter enligt denna punkt gäller även efter att medlemskapet upphört.

Jag kommer, inte helt osökt,  att tänka på
textraden i Eagles monsterhit ”Hotel California”

”You can check out any time you like, but you can never leave”

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Annonser

12 reaktioner på ”You can check out any time you like…

 1. Ja, det är riktigt allvarligt.

  Dels att de bryter sitt avtal men också att det du publicerat på ABs community är deras att göra vad de vill med, for ever…

 2. …jo, förstår att du är förbannad! Vidrigt är ordet jag finner mest adekvat.

  Bra att du sprider info om detta!

  Må bättre än bra (ändå)!

 3. Vargen – Visst är det bedrövligt.

  Tänk om du om tio år får se en av dina målningar i ett sammanhang helt främmande för dig bara för att AB valt att placera den där. Och du kan inte göra ett skit eftersom du godkänt avtalet…

 4. Anmärkningsvärt, har inte förstått meningen med att gå med där likväl som facebook.
  Har min blogg på ab förvisso förstås och funderar på att ta bort tidiga inlägg och spara ner även om säkert de har sparat det. (tror inte de är ngt de vill nyttja ändå)
  Det är mera för att jag varit där länge och tror det kan vara skönt att ”ta bort” som att rensa hemma. Sedan av personliga skäl vill jag ha de kvar, det finns mkt mellan raderna, om hur man mådde då etc, det är ju en form av dagbok men ändå inte. Man minns när man läser.

 5. menuette – Du ÄR ju med i och med att du startat bloggen. Allt du skrivit och alla bilder du publicerat finns lagrat hos AB, hur mycket du än raderar din blogg och du har ingen kontroll över det.

  Bloggkontot du öppnat går inte att avsluta.

 6. Det är definitivt sant och definitivt inte klokt.

  Varenda ord du skrivit i din AB-blogg och varenda bild du publicerat där kan dyka upp i exakt vilket sammanhang som helst där AB väljer att placera det.

  Känns det bra?

  Att det sedan är en omöjlighet att avsluta sitt konto anser jag vara kontraktsbrott.

 7. Som facebook då, (om jag förstår det rätt har inget konto där.) får kolla upp det där lite mer, ids inte byta bloggställe NU, har den mest till att skriva ut mina känslor inför det som sker i det yttre och det inre.
  hmm, och tack för informationen, ha en skön lördagskväll!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s